Laat een bericht achter Offerte aanvragen

Nieuws

Logistiek hoogstandje in Oost-Nederland

UTS Hersevoort had een mooie uitdaging met de verhuizing van alle zes locaties van Dimence in Almelo naar één mooie nieuwe locatie. Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg voor iedereen in Oost-Nederland. Met de nieuwe locatie, Westerdok, heeft Dimence de stap naar de toekomst gemaakt en laat zien hoe zij hier over denken.

Het bijzondere van Westerdok is dat de bezieling en ambitie van de hulpverleners in zeer intensieve samenwerking met de architect en ontwikkelaar is vertaald naar een gebouw. Deze bezieling en de innovatiedrang van de hulpverleners en de bouwers is in alle facetten en details van Westerdok terug te vinden. Er is een gebouw voor de geestelijke gezondheidszorg van de toekomst gerealiseerd.

UTS Hersevoort sluit hier naadloos bij aan en laat zien dat ze ook in staat zijn deze verhuizing vanaf het begin te begeleiden en meer te kunnen dan verhuizen. Zo is er meegewerkt aan het opslaan en “just in time” aanleveren van nieuw meubilair dat binnen de Dimence groep wordt geproduceerd. Ook het inventariseren van al het bestaande meubilair heeft UTS Hersevoort samen met Dimence uitgevoerd, zodat middels een fotocatalogus op detailniveau kon worden bepaald wat herbruikbaar was of wat gerevitaliseerd kon worden.

Samen met het facilitaire team van Dimence is een strak draaiboek opgesteld en konden alle kantoor- en kliniekfuncties in een weekend verhuizen naar de nieuwbouw. Dit moest goed georganiseerd en uitgevoerd worden aangezien zes verschillende locaties van Dimence tegelijkertijd ingehuisd moesten worden in Westerdok. Na de verhuizing restte aan UTS Hersevoort de taak om alle buitenlocaties volledig leeg en veegschoon op te leveren. Met de inzet van twee vestigingen, te weten UTS Hersevoort uit Zwolle en UTS Grijpma uit Enschede is dit gelukt.